Barnvagnsmarodören

Igår sprang jag mitt 9:e eller 10:e Vårrus. Det var inte mitt snabbaste men det var mitt första med barnvagn. Jag skrev ju häromdagen att jag var sugen att trots allt. När Grannen frågade om jag ville vara med får några veckor sedan sa jag ned pga att jag skulle ha Crossfit-utbildning samma kväll samt att jag inte kände att jag hade samvete att vara borta mera hemifrån. Som jag nämnt tidigare så är det en intensiv period för mig just nu men familj, utbildning och egen träning. Dock visade det sig igår att en vän och kollega var sjuk och inte skulle springa samt att man fick springa med barnvagn om man sprang i det sista startledet. Helt plötslig hade jag en öppning som jag inte kunde (eller ville) tacka nej till.

Jag, Grannen och Katta tog oss ned till starten i hyfsat god tid. De ställde sig i sitt startled och försökte hitta mitt. det beskrevs som lunka och var till för alla med barnvagn, stavar eller de som endast ville gå. Jag förstod direkt att jag inte passade in i det här startledet, jag skulle ju springa med barnvagn, inte gå med barnvagn. Att försöka ta sig längst fram med vagnen var inte ens värt att försöka. Jag tänkte tanken på att ställa mig längs bak men insåg att om alla andra gick så skulle jag ändå behöva springa om dem. jag valde att ställa mig längst ut till vänster då vänsterfil brukar vara omkörningsfil i de tidigare lopp jag sprungit.

Starten gick och jag försökte börja jogga… inte helt lätt. Tog mig ut utanför banan och kutade på en bit, in på banan och ut igen. Allt för att ta mig förbi så många som möjligt så fort som möjligt. En kort bit efter starten skulle man passera gångbron till Frösön, bron var uppdelad i två fält. Man skulle tillbaka samma väg efter att ha varit en runda på Frösön. När jag passerade över åt mitt håll så kom de första som var på väg tillbaka, de som startat i gruppen med tidtagning. Så fort det inte kom några mötande löpare stack jag ut i motsatt fält och sprang på rejält, så höll jag på hela gång bron. Väl över på Frösön så sprang jag ute på gräsmattan istället för på gång banan som det var tänkt, fortsatte rycka förbi folk för att sedan springa en bit på gångbanan. Snacka om intervallträning!

Som tur var lättade det lite efterhand men jag fortsatte på detta sättet hela loppet. Man skulle kunna kalla mig för barnvagnsmarodören:) Jag gissar att det var ett antal som irriterade sig på mig och en påtalade att jag höll på att köra på henne. Som jag skrev innan, jag passade inte in i min startgrupp:) Jag sprang i mål på tiden 26:56, en helt ok tid med tanke på förutsättningarna, barnvagn, långt bak i startgruppen samt att jag var allt annat än utvilad i benen efter att ha sprungit milen i lördags och sedan kört crossfit (On ramp del 4) kvällen innan. Jag känner mig nöjd. Lilleman, han sov gott i vagnen:)

Då har jag testat att springa Vårruset med barnvagn, kanske inget jag gör om igen men jag fick en hel del uppmärksamhet, både bra och dålig. Direkt efter målgång kom 100% Östersund fram och ville prata med mig. Jag var tydligen först i mål med barnvagn:) I morse hörde grannen av sig och sa att jag var med i LT på nätet, linslus som jag är:) Nästa år kanske jag försöker slå mitt personbästa på 20:08 på 5 km, det var just på Vårruset som jag satte det rekordet men det var många år sedan….

Direkt efter Vårruset stack jag iväg på crossfit, det var tillfälle 5 av 8 på On ramp utbildningen. Thruster (dvs djup benböj med axelpress) och repklättring stod programmet under styrkedelen och själva konditionsdelen bestod av wallballs (djup benböj och pressa/kasta upp en medicinboll mot en vägg), armhävningar och ballslam (ha en medicinboll på raka armar och sedan böja på benen och kasta bollen i marken).

Kl 22:00 landade jag i hemmet, nöjd och glad efter dagens träning. Idag tisdag blir det träningsvila för min del, har blivit tre dagar på raken med träning nu så kroppen behöver vila innan det blir crossfit igen på onsdag. jag passar på att instruera ikväll istället, X-fot och löpkurs står på agendan:)

Ha en trevlig dag!

IMG-20130610-WA0000barnvagsmarodörenBild lånad från LT, kanske inte det snyggaste löpsteget jag sett….
men jag ville bara framåt:)

4 svar på ”Barnvagnsmarodören

  1. Pingback: En dag framför datorn och sammanfattning av 2013 | Träna med Glädje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.