Balans mellan jobb och vila

Efter att ha varit själv med Lilleman i två veckor, och först jobbat på mitt vanliga jobb hela dagarna och sedan efter att Lilleman somnat jobbat vidare med företaget till läggdags, åkte jag i torsdags direkt vidare till Stockholm för att gå utbildning i två dagar (mer om det i ett annat inlägg). När jag kom hem i lördags kväll var jag ganska slutkörd och jag hade sedan flera dagar bestämt att söndagen skulle vara helt oplanerad. Jag ville kunna göra precis ingenting. Precis så blev det:)

Jag sov hos mina svärföräldrar då maken var ute och jagade med några bekanta. Jag steg upp med Lilleman och vi tog det lugnt på morgonen innan vi gick ut och hängde i trädgården. Vi spelade boll och bara tog det lugnt. Efter lunch var det dags för Lillemans lunchlur och jag passade på att sova med honom. Det är ren lyx att sova mitt på dagen och något som jag verkligen uppskattar.

Efter lunch lekte vi lite grann innan vi eftermiddagsfikade. Senare på eftermiddagen åkte jag Lilleman och svärmor åkte på Skördefest och myste runt. Solen sken och vinden hade gett med sig lite grann så hösten bjöd på vacker väder. Lilleman red på ponny och vi köpte närproducerat och ekologisk kött samt fikade hembakt fika. Jag blev lite kär i lantlivet där och då:) Vi funderar på att flytta ut på landet om några år och den här dagen förstärkte ju verkligen den känslan. 20151004_16175520151004_16185820151004_161337

Kvällen avslutades med middag framför TV:n och en tidig sänggång kring 21:00. Det var en välbehövlig återhämtningsdag med mycket sömn för min del. Jag tycker om att i perioder ha ett högt tempo i mitt liv men jag tycker också om att varva det med lugna dagar. Det är viktigt att komma ihåg dessa dagar av återhämtning, både från träning och annan stress i livet. Vi ska hålla en hel livstid och det gäller att hitta en balans i livet. Kanske måste man planera in tid för återhämtning i kalendern, precis som vi planerar in allt annat såsom jobb, träning och barnens aktiviteter.

Hur gör du för att ha balans i livet? Vad är återhämtning för dig?20151004_17011120151004_162553

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.