Backintervaller i mörkret

Idag var det min och Hannas tur att vara ledare när Team Nordic trail körde veckans trailpass här i Östersund. Det stod backe på schemat och jag skulle ha hand om gruppen bas/medel. Totalt var det ca 27 set deltagare varav strax under 20 var i bas/medel-gruppen. Idag höll vi till vid Ladängen (en slalombacke) på Frösön. I och med att det inte finns några tända lampor där och det verkligen är mörkt ute nu klockan 19 så är det tur att de flesta (idag tror jag att det var alla) har pannlampa. Jag har en ganska kass pannlampa i vanliga fall men idag så lånade jag en pannlampa från Silva (tror den hette Silva Runner eller något liknande). Den ska tydligen har fått kanonbetyg och jag trivdes med den. Jag ska nog införskaffa mig en Silvalampa, jag kan bara inte bestämma mig för vilken jag ska ha:)

Tillbaka till själva passet:) Eftersom vi startade längst ned i slalombacken så började uppvärmningen men att vi gick raskt uppför backen för att inte hamna i syreskuld på en gång. Sedan joggade vi en runda där vi gjorde stopp för att springa lite baklänges, göra benböj och avslutningsvis göra några korta ruscher uppför backen. Under uppvärmningen mötte vi en man med en hund som tyckte att vi såg ut som UFO:n när vi kom springandes med våra pannlampor:) Jag tycker bara att det ser mysigt ut, som ett Luciatåg i skogen:)

Sedan var det dags för själva backintervallerna. Jag hade bestämt mig för att köra 3×60 sek, 3×45 sek och 3×30 sek med min grupp. Tanken då är att man ska försöka öka farten ju kortare intervallerna blir. Alla krigade på och bet i. Andningen blev tyngre och utandningsluften blev som en rök runt deltagarna. De tog med andra ord verkligen i:) Härligt att se för mig som ledare!

Efter intervallerna fick de känna på några spänstövningar i uppförsbacke innan vi joggade ner och avslutade för kvällen. Tack för en bra kväll alla glada löpare och bra jobbat:)imageimage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.