Avancerad programskrivning

Jag har varit på en snabbvisit till Stockholm. Jag åkte med nattåget från Östersund i torsdags kväll, var på utbildning hela dagen i Stockholm igår för att sedan ta nattåget hem igen. Så nu är jag lite sådär lagom mosig efter två nätter på tåg…

Utbildningen som jag var på heter Avancerad programskrivning och det är Urban Tribes (f.d Running Sweden) som håller i den. Det är en endags vidareutbildning som man kan gå efter att ha gått löpcoach steg 1 och 2. På löpcoach steg 2 gick vi igenom en del programskrivning och jag kände nu att jag ville förkovra mig ytterligare i ämnet.

Under dagen gick vi igenom träningsmetodiker, planeringsprinciper, olika typer av tester och testresultat, programskrivning och periodisering. Vi skrev tillsammans träningsprogram för olika typer av löpare samt att vi utvärderade genomförda träningsresultat.

Jag gick min steg 2 utbildning 2013 och det visade sig att den utbildningen har förändrats lite sedan dess. Det ledde till att mycket av det vi gjorde på steg 2 återkom på denna kursen då de hade sänkt nivån på programskrivningen på steg 2-utbildningen. Repetition är ju alltid bra och givetvis har jag lärt mig nya saker, jag hade dock lite högre förväntningar.

Jag upplever också att kursen var väldigt inriktad på asfaltslöpare (5 km, 10 km, halvmaraton och marathon) och specifika kilometertider, något jag tycker är svårt att använda mig av gentemot trail/terränglöpare. Lite av det jag var nyfiken på gick man numera igenom på den nuvarande steg 2 utbildningen så det blev lite bakvänt för min del:)

All erfarenhet är dock bra erfarenhet så jag tar med mig lite nya kunskaper och en hel del repetition från kursen. I början av oktober är det dags för nästa utbildning då jag ska gå Katarina Woxneruds Mamma-mage-tränar-utbildning.
20150904_140717

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.