Att byta fokus och hålla sig motiverad

2014 var året då jag skulle testa på att springa längre distanser än vad jag någonsin sprungit. Jag skulle delta i en multisporttävling som jag suktat efter i många år. Jag hade dessutom lyckats med att få med maken på tåget. Efter att ha siktat på korta distanser under 2013 (året som jag fick barn) och ha sprungit min snabbaste mil någonsin så var jag sugen på att bygga vidare på det och bli uthålligare och starkare på långa distanser. Snacka om att det blev antiklimax!

Sedan december har jag haft problem med mitt knä. Jag har tappat 5 månaders grundträning. Att vara skadad är en helt ny upplevelse för mig och jag känner mig inte riktigt hel som människa när jag inte kan träna som jag vill. Jag känner mig inte riktigt lika glad. Att känna att jag måste avstå från något som jag så gärna vill göra är svårt. Det är väl därför som jag har väntat med beslutet att avstå Åre extreme challenge så länge, även om jag för länge sedan förstått att jag inte borde delta.

Hur hanterar man det? Hur hanterar jag det, dvs att vara skadad och inte kunna uppfylla mina målsättningar i år? Jo, jag byter fokus. För mig är det viktigt att ha en målsättning med min träning så jag byter målsättning. Jag har bestämt mig för att 2014 får bli året då jag satsar på att verkligen bygga upp min grundstyrka och uthållighet inför 2015. Jag fokuserar på ett långsiktigt mål och det ger mig motivation. Istället för att fokusera på att jag inte får springa så långt som jag vill eller styrketräna på det sätt som jag vill så fokuserar jag på det jag FÅR göra! Att jag faktiskt KAN träna! Jag försöker se det positiva i det hela. Att veta hur det känns att vara skadad gör mig till en bättre coach och tränare.

Allt detta ger mig motivation att köra benspark i maskin och att endast springa 5 km på plant underlag för jag vet att jag kommer att komma tillbaka starkare än innan och med en erfarenhet till i bagaget! IMG_2796

4 svar på ”Att byta fokus och hålla sig motiverad

  1. Imponerad!!! Önskar jag kunde tänka som du!! All energigivande träning har för mig bytts ut till energisugande rehab. Tappat träningsmotivationen och energi. Sjukskriven pga begynnande utmattning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.