Att bara vara

Idag har jag bara varit. Det händer inte särskilt ofta och det är något som jag borde bli bättre på. Vädret i morse var inte det bästa. Sömnen i natt hade mer att önska då yngste sonen höll låda under några timmar. Jag kände mig trött och sliten när jag vaknade. Kroppen kände inte för att träna på grund av alldeles för lite sömn. Jag bestämde mig för att inte göra någonting. Det här är vad jag har gjort idag:

– ätit frukost
– hängt i soffan
– tagit en kortare promenad i fjällbyn med familjen
– ätit lunch
– plockat lite i stugan
– klippt isär ett tyg som ska bli gardiner
– vilat på soffan
– slösurfat i soffan
– tittat på Rasmus på luffen tillsammans med familjen
– ätit middag
– spelat spel med äldsta sonen
– nattat barn

Nu sitter jag i soffan och brasan sprakar i kaminen. Jag dricker te och äter choklad. Jag har under dagen funderat över känslan som jag har haft i kroppen i dag. Tankarna har farit iväg och jag har verkligen fått kämpa för att njuta av att inte göra någonting. Svårt att bara vara, här och nu, men alltid så välbehövligt! Övning ger ju som bekant färdighet, det borde ju gälla detta också så det är väl bara att öva vidare:) Tanken med vår fjällstuga är att det ska vara en plats att bara var på. En plats att slappna av på, något som kanske inte alltid hinns med i vardagen hemma i stan. Att vara vara är något som många borde bli bättre på.

Är du bra på att bara vara, här och nu? Hur gör du? Kom med dina bästa tips!
20150902_DSC2312

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.