Återhämtning och nya löparskor

Idag var det tänkt att jag och Lilleman skulle följa med maken till Åre men jag valde att stanna hemma med Lilleman. Jag var i stort behov av återhämtning. Det var varit fullt upp den senaste tiden med flytt, installation i nya huset och mycket på jobbet så jag kände att jag bara ville vara hemma och ta det lugnt. Det var inte ett helt lätt val när jag verkligen längtar efter att åka till fjälls också. Idag fick dock förnuftet bestämma. Jag ligger lite back på sömn så när Lilleman sov mitt på dagen så tog jag också en lur.1,5 h i soffan mitt på dagen kan göra underverk. Det är så skönt att sova på dagen, förr tog jag och maken ofta en lur på eftermiddagen på helgerna men sedan vi fick barn har det blivit mindre av den varan.

Efter lite snölek och middag så gav jag mig ut på en lugn kvällsrunda. 25 min löpning i mina nya löparskor. Jag har köpt ett par nya mängdträningsskor i form av ett par Asics GT 2000. De förra var utslitna och jag känner att jag med tanke på mitt knä vill springa i ett par nya skor med bra dämning. Jag vill vara på den säkra sidan. Jag tänker ha dessa när jag springer nu och sakta ökar på distanserna samt längre fram på långpass och sedan har jag de andra snabbare skorna på snabbare pass längre fram. Mina barfotaskor ser jag fortfarande som ett komplement, bra för löptekniken och för styrkan i vader och fötter men inte att springa långa pass i.2014-03-04 20.20.06

Det är ju ganska skitigt ute nu när våren har kommit alldeles för tidigt även om jag gärna haft vinter mycket längre. Jag tycker nästan att det är lite motigt att springa ute i nya rena skor, de blir ju lortiga på en gång:) Men de är ju till för att användas!2014-03-09 19.08.26

Nu väntar en ny vecka med företagstisdag, lite mer löpning, jag ska vara ledare för Team Nordic trail och förhoppningsvis åka på en fjälltur. Efter en dags återhämtning är jag redo för nya utmaningar. Hur ser din vecka ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.