Är nya saker en motivationshöjare?

Jag har under de senaste två veckorna köpt både en ny pulsklocka och nya löparskor. Min gamla pulsklocka trillade i marken och gick sönder. De löparskor som jag använde till distans och långdistansträning var helt slut så det var dags för ett par nya. Jag fick lite hjälp av er läsare att välja pulsklocka. Jag valde till slut Polar M400. Jag har ännu inte använt den tillräckligt mycket för att avgöra huruvida det var ett bra köp. 20160513_214952

Vad det gäller löparskor så var jag in på Gå och Löp kliniken i Östersund i måndags. Jag berättade vilken sorts löparskor som jag var ute efter dvs en distanssko då jag har en lite lättare och snabbare sko för intervaller och tävling. Jag provade några skor och till slut föll både valet och rekommendationen på Saucony breakthru 2. Den var skön, lätt och satt bra på foten. Jag provsprang på bandet i den och de tyckte att den passade min löpteknik bra (som de för övrigt sa var ett skolboksexempel gällande fotisättningen:) Jag har sprungit i skon under veckan och är supernöjd. Den ger mig en lätt känsla och jag känner mig snabb i den:)

Jag behöver inte nya prylar för att motivera mig att träna men visst blir träningen lite roligare med nya saker:) Jag tycker att det är extra roligt att springa med pulsklock och jag har saknat det under det halvår som jag inte haft någon (även om jag varit gravid under tiden:) Tycker du att nya saker höjer motivationen? 20160510_203031

Såhär står det om skon på Gå och löpklinikens hemsida.

Neutral modell i lite lägre vikt som ger en fin löpkänsla. Saucony Breakthru är ett perfekt val om du trivs i lite högre löptempo eller för den delen bara söker en lite lättare neutral löpsko.

Läst: Normal, smal
Fotvalv: Normala

Vikt: 212g
Höjd: Häl 26mm – Framfot 18mm
Häl-tå dropp: 8mm

Pris: 1600kr

1 svar på ”Är nya saker en motivationshöjare?

  1. Pulsklockan är ett bra verktyg att styra träningen och mäta framsteg. Jag har klockor av äldre snitt. De duger gott. Men jag skulle gärna ha ett aktivitetsarmband, det har du i din klocka vilket är smidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.