Aprilfokus

April har kommit i en rasande fart, vart tar tiden vägen:) Jag fortsätter 2015 med olika fokus olika månader. Det har nu kommit till april fokusområde. Jag hade flera olika saker som jag ville prioritera i april men jag har valt kost. Jag har en ganska kravlös inställning till kost, jag äter överlag bra och varierat. Jag lagar gärna maten från grunden men äter snabbmat när jag känner för det. Jag äter mycket frukt och grönt. Jag har inga problem med att äta godis eller fikabröd mitt i veckan. Jag äter alltid frukost, lunch och middag.

Jag har varit bra på att äta mellanmål men det är tyvärr något som jag har blivit sämre på. Det har varit några hektiska månader och när jag har mycket att göra har jag en förmåga att ”glömma bort” att äta och då särskilt mellanmål. Det är något som jag avser göra ett återtagande på i april, återta gamla goda vanor. Förut hade jag ofta hade kvarg och frukt eller kokta ägg med till jobbet som mellanmål nu blir det på sin höjd en frukt och det är för lite för mig.

Att äta bra efter träningen för att få ut maximalt av träningen är också något som jag kan förbättra mig på. Jag brukar sällan vara förkyld, det här året har jag nog varit krasslig vid tre tillfällen redan. I kombination med barn/dagisbaciller så tror jag att det beror på att jag slarvat med kosten. Förutom att det är tråkigt att vara förkyld så går det ju verkligen ut över min träning.

Så framåt för mer mellanmål och bra mat efter träning, det satsar jag på i april:)
20150409_211439 Här en kvällssmoothie gjord på kvarg, mandelmjölk, banan och frysta bär:)

2 svar på ”Aprilfokus

  1. Bra påminnelse!

    Jag tycker det går ganska bra med mellanmål på vardagarna (när man jobbar och har övriga rutiner). Däremot är det jättelätt (för mig) att slarva på helgerna. Vilket gör att när jag väl blir hungrig, äter jag ofta alldeles för mycket (och även fel ibland). :

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.