App-tips

Jag tänkte att jag skulle bjuda på ett app-tips. Appen heter Ultratimer och jag tycker att det är ett suveränt hjälpmedel till vissa träningspass, både som instruktör/personlig tränare och när jag tränar själv. I appen skapar du ditt träningspass. Du kan skriva in övningens namn, vilket tidsintervall du vill ha på träning kontra vila etc. Den signalerar både med ljud och färg när det är dags att starta/avbryta. Jag har byggt hela gruppträningspass i appen och tycker att den är suverän. Om jag minns rätt så är den helt gratis, sök bara på Ultratimer.

Du kan ha flera olika träningsprogram skapade samtidigt och sedan bara välja det du vill använda. Nu när jag inte tränar med så tunga vikter tycker jag att det är perfekt att träna på tid. Som i lördagskväll t ex, när jag körde att helkroppspass med kroppen som belastning hemma i stugan. Jag lade in 10 övningar i appen och angav att jag skulle köra varje övning i 1 minut och att jag skulle allt 3 varv. Det blev totalt 30 min aktiv träning utan vila mellan övningarna. Effektivt och enkelt, det är bara att göra. Det passar lika bra för gymmet som för hemmaträning.

Jag skapade ett pass innehållandes en blandning av styrkeövningar, aktiveringsövningar och rörlighetsövningar. Perfekt för mig just nu:)

Har du några bra apptips att dela med dig av? Jag skulle behöva en bra yoga-app till exempel, förslag någon?
20151208_213530

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.