6 x Ladängen

Även om vår start i Haglöfs Åre Extreme challenge just nu är allt annat än säker då maken fortfarande är förkyld så har jag tävlingen i sikte när jag tränar. Det skulle vara otroligt tråkigt att ställa in i år igen då jag inte kunde vara med förra året pga av knäskadan. Makens sjukdom kan jag ju dock inte råda över. I dagsläget saknar vi även en materialare som kan hjälpa oss under tävlingen och iärlighetens namn så har jag inte prioriterat paddling coh cykling så mycket som jag borde under våren för att verkligen vara redo för att köra tävlingen. Om vi väljer att starta så blir det i sådana fall med målsättningen att genomföra tävlingen.

Igår blev det ett backpass i Ladängen. Jag startade med ca 3 km uppvärmning i terräng innan jag gav mig på en slalombacke här i stan. 6 gånger tog jag mig uppför backen. Jag hade stavar och jag hade bestämt mig för att springa eller ska vi säga ”älghufsa” så långt jag orkade och sedan gå med stavar i rask takt sista biten uppför backen. Jag sprang ungefär halva backen innan jag började gå. Pulsen var skyhög efter ”löpdelen” och sedan var det bara att traska vidare upp:)

Varje sväng uppför backen tog ca 4 min och sedan tog det ungefär 3 min ned vilket var vilan. Det var ett roligt och jobbigt pass som totalt varade strax över timmen. Även om det inte blir Åre extreme så var det ett bra träningspass. Fortsättning följer….20150605_10475420150605_105412

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.