21-15-9 och gammalt skrot

Då har jag rört på mig igen. Jag gör en kort visit i Sandviken hos mina föräldrar. Maken drog idag mot Cykelvasan så då passar jag på att få en lite snabbare (mycket snabbare) internetuppkoppling än vad jag har via mobilen i stugan. Jag tänkte passa på att företagsjobba lite medan maken är borta:) Jag stannar här till på lördag då jag och min mor åker mot Stockholm för ett nytt försök att flyga luftballong.

Efter att Areba Aregawi tagit VM-guld så fortsatte jag med min sommartrend med utomhusträning. Idag var det dags för styrketräning och jag letade rätt på en gammal skivstång modell old style som finns hos mina föräldrar. Den har jag tränat mycket med under åren. Jag tog med mig den och gick ut på gräsmattan bakom huset.

Uppvärmning fick bli ett varv löpning runt kvarteret. Sedan körde jag 21-15-9 repetitioner av följande övningar:
– frivändning med axelpress
– Overhead squat (benböj med stång på raka armar) ocb jag kände mig sjukt svag i bålen idag:(
– Burpees

21-15-9 nyttjas en del inom Crossfit och jag har frågat både instruktören på On ramp utbildningen samt instruktörerna på crossfitutbildningen varför de har valt just 21-15-9. Jag inte fått något klart svar på frågan, jag tänkte om det fanns någon bra forskning eller studie på det. Strunt samma, jobbigt är det iallafall:)

Jag avslutade passet med 10 st turkish get ups, dvs ta sig ned på rygg och upp igen med med en hantel eller kettlebell på rak arm. Sedan var jag svettig och go och den varma duschen var ljuvlig:)
20130815_20241120130815_202308
Såhär trött var jag efter passet:)

1 svar på ”21-15-9 och gammalt skrot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.