12+2,5+träningsvärk

Jag vaknade med träningsvärk i rumpan i morse efter gårdagens burpees och utfallshopp. Jag förstod redan då att benen skulle kännas sega under dagens löppass. 12 km var planen och om det kändes bra så skulle jag lägga på en kilometer till. Jag vill verkligen öka distansen sakta men säkert då jag aldrig har försökt att komma tillbaka efter en graviditet förut. Kanske är jag för försiktig? De dagar då det känns så lätt är det väldigt lätt att vilja öka distanserna snabbare men jag försöker hålla mig. Min plan är och har hela tiden varit att öka distansen på de ”längre” passen med ca 2 km per vecka. Längre pass för mig för tillfället är över 10 km. Dock börjar känna mig lite stressad inför Prishtina halvmarathon som är om fyra veckor. Jag vill ju veta att kroppen håller för en halvmara…. Men om jag håller mig till min plan så ska jag springa 19-20 km veckan innan jag åker till Kosovo:)

Nu till dagens pass. Jag fick sällskap av grannen och vi gav oss iväg kl 10:30. Planen var att hålla ett lugnt och bra tempo, ett så kallat ”snacktempo”. Benen kändes sega redan från start. Jag hoppades att det skulle ordna upp sig och kännas lättare efter hand. Det gjorde det inte. Jag hade Lilleman med mig i vagnen så det gjorde väl sitt till. Jag har aldrig sprungit 12 km med vagnen innan. Snittiden landade på 6,14 per km och rundan totalt ca 75 min. Jag hade ju eventuellt tänkt att springa 13 km men då benen kändes sega valde jag att hämta hunden och promenera 2,5 km istället. Bra nedvarvning! Lite för sega ben för att det ska kännas bra men jag tänker inte analysera det för hårt. Det blev bara ca 13 timmars vila efter gårdagens träningspass och ibland har man sämre dagar helt enkelt. Tempot var ju inte heller det viktigaste utan snarare att löppassen blir längre och längre tidsmässigt.

Dagens tips får bli ett klädtips. Jag köpte ett par nya vinterlöpartights den här vintern. Mina gamla var helt trasiga. Jag köpte dock ett par likadana som de gamla. Jag kan verkligen rekommendera dem. De heter Craft PXC Storm tights och finns i både herr- och dammodell. De kostar ca 700 kr i affären och finns på både Stadium, Intersport och Team Sportia. De har vindtätt material på framsidan och material med lite mer stretch i på baksidan. De är grymma. Med ett underställ under blir de riktigt varma då det är kallt ute och nu använder jag dem utan underställ då det har blivit lite varmare. Perfekta att både springa och åka skidor i.

craft

Ikväll åker vi till svärföräldrarna och spenderar helgen där. Imorgon ska det bli snöväder så tänker jag vara inne och jobba med det egna företaget.

Vad ska ni göra i helgen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.